PRIHODNJI DOGODKI

Seminar "Glasbeni Gib"
    Ogledov:124     A+ | a-

Datum prireditve: 20.02.2019 - 22.02.2019

Čas prireditve: 8:30

Lokacija: GŠ Nova Gorica, Cankarjeva 8, 5000 Nova Gorica google maps marker

×

Cena: 30€/50€/100€

Glasbena šola Nova Gorica vas vljudno vabi v svoje prostore na seminar Glasbeni gib, ki bo od 20. do 22. februarja 2019.
Seminar je namenjen glasbenikom, profesorjem in učencem vseh instrumentov (z večjim poudarkom na godalce), ki bi poglobili znanje telesnih gibov in bi želeli rešiti nekaj tehničnih problemov (krči, trdo igranje, slab zvok…). Ker glasbeno šolo obiskujejo v glavnem učenci od 6. do 16. leta, bo govora tudi o strategiji poučevanja za preprečevanje napačnih tehnično-instrumentalnih vzorcev.

Seminar bo vodil Maestro Carlo Costalbano, pomembna italijanska osebnost pri obravnavanju podobnih vsebin.

Kot violinist in violist je namreč razvil fiziološke probleme, ki so vezani na napačno tehnično postavitev glasbila. Zaradi tega se je obrnil na violinistko Anno Bonomelli, učenki Alice Paskhus, ki ga je vodila v osvajanje nove strumentalne tehnike in postave. Kasneje se je izpopolnjeval v tehnikah Paskhus, Mézières, Alexander in Feldenkrais ter postal „trainer“ pri Core Movement Integration Training insitute pod mentorstvom Dr. Josefa DellaGrotte.

Zaradi osvojenega širokega znanja je M° Carlo Costalbano priznan strokovnjak gibov, ki so vezani na izvajalsko prakso, zaradi česar ga italijanski Konservatoriji in Univerze ter številne evropske Akademije vabijo kot predavatelja za Funkcionalne telesne tehnike in Tehnike telesnega osveščanja.

NOVI ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Preglejte vse članke ...