PRIHODNJI DOGODKI


Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/primorsk/public_html/index.php:116) in /home/primorsk/public_html/vnosi/prireditve/securimage/securimage.php on line 1077

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/primorsk/public_html/index.php:116) in /home/primorsk/public_html/vnosi/prireditve/securimage/securimage.php on line 1077

MEDNARODNO TEKMOVANJE TARTINI 2024
    Ogledov:1720     A+ | a-

Datum prireditve: 31.05.2024 - 02.06.2024

Čas prireditve: 8:00

Lokacija: Piiran google maps marker

×

Mednarodno tekmovanje Tartini je nastalo z željo po večji prepoznavnosti violinskega virtuoza in skladatelja Giuseppa Tartinija in samega mesta Piran, ki je njegov rojstni kraj. V njegovo počastitev so njegove skladbe del obveznega repertoarja v disciplini violinistov.

Skladbe Bojana Glavine, domačega skladatelja in pianista, pa so obvezni del programa v disciplini klavir. Nenazadnje je večji del svojega skladateljskega opusa namenil prav temu inštrumentu. Bojan Glavina bo na tekmovanju prisluhnil vsem tekmovalcem pianistom ter osebno nagradil najboljše izvedbe njegovih del.

Pomembno vlogo pri organizaciji in izvedbi tekmovanja imata Občina Piran in Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran, ki za izvedbo tekmovanja odstopata svoje prostore, ki sodijo med najlepše dvorane na Obali.

Mednarodno tekmovanje Tartini ima tudi dobrodelno poslanstvo. Ob tej priložnosti se zbirajo sredstva za mlade nadarjene glasbenike, ki so namenjena nakupu novih inštrumentov ali kritju kotizacij za mojstrske tečaje in poletne šole. Za dobrodelno noto tekmovanja in finančno podporo skrbi zvesti partner Rotary klub Portorož.

Vse podrobnosti na spletni strani: https://tartini-competition.com/

 

NOVI ČLANKI IN ODMEVI ...

Preglejte vse članke ...