PRIHODNJI DOGODKI

FESTIVAL VERIS 2020
    Ogledov:622     A+ | a-

Datum prireditve: 20.08.2020 - 23.08.2020

Čas prireditve: 0:00 - 0:00

Lokacija: Glasbena šola Logatec google maps marker

×

GODALNI IN PIHALNI ORKESTER VERIS V GLASBENI ŠOLI LOGATEC

Logaški glasbeni festival Veris je v organizaciji GŠ Logatec poživljal kulturo na širšem logaškem od 2001 naprej, polnih 12 let. Po nekaj letih prekinitve bo Festival Veris v letu 2020 ponovno zaživel v prenovljeni in nadgrajeni obliki, saj bo poleg odličnih koncertnih dogodkov prinesel še zelo zanimive in močne izobraževalne vsebine. Godalni vikend VERIS bo v sončnem aprilskem vikendu (17. in 18.4.2020) udeležencem odstiral nova spoznanja in jih vsestransko bogatil preko orkestrskega muziciranja v mlajšem in starejšem orkestru. Posebej bo ustanovljen tudi orkester za najmlajše (1. in 2. razred). Udeleženci bodo imeli možnost individualnih lekcij, obiska priznanega slovenskega goslarja, Blaža Demšarja, glasbeno ritmične delavnice in še in še. Mentorji delavnic bodo profesorji violine: Matej Avšič, Neža Filipič, Tina Vrščaj, Marjetka Tekavec Mihevc, Ana Avšič, profesor violončela Peter Avšič in profesor kontrabasa Matjaž Zorko. Umetniško bo Godalni orkester Veris vodil violinist Matej Avšič, ki prihaja iz znane glasbene družine in se je v Sloveniji in tujini uveljavil kot odličen glasbenik in pedagog. Dolga leta je muziciral v SNG Opera in Balet v Ljubljani, poučeval na večih glasbenih šolah in seminarjih.

Mladinski pihalni orkester Veris (20. – 23.8.2020) bo ponujal nepozabno glasbeno druženje z vrstniki, navdušenimi nad novimi doživetji, delo z mednarodno priznanim belgijskim dirigentom, saksofonistom in skladateljem, Alainom Crepinom in strokovne delavnice s priznanimi profesorji: Davor Loštrek (saksofon), Metka Pupis (klarinet), Tanja Repe Horvat (flavta), Martin Dukarič (trobenta), Primož Petohleb (nizka trobila), Janja Nagode (tolkala). Asistent dirigenta bo dirigent Vid Pupis. Udeleženci bodo imeli tudi možnost individualnih lekcij, koncertirali bodo po Sloveniji, brezplačno obiskovali vrhunske koncertne dogodke z različnimi glasbenimi zvrstmi, gledali glasbene filme, koncertirali na 7. mednarodnem festivalu AS Bled 2021 ... Umetniško vodstvo pihalnega orkestra Veris je zaupano domačinu Levu Pupisu, odličnemu, mednarodno priznanemu umetniku in pedagogu, ki muzicira po vsem svetu ter poučuje mlade saksofoniste na ljubljanskem konservatoriju ter na glasbenih akademijah v Avstriji in Bosni in Hercegovini.
 
Poskrbljeno je tudi za cenovno zelo ugodno bivanje v času Festivala Veris (35 EUR/dan za polni penzion), ki ga nudi festivalski partner, Gostišče Jeršin, ki se nahaja na Cankarjevi ulici v neposredni bližini GŠ Logatec (cca. 200 metrov).

 Več in informacij in e-prijave na: https://www.gslogatec.si/festival-veris

NOVI ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Preglejte vse članke ...