UVODNE MISLI

 

            Zaključni nastopi, večeri ob koncu glasbenega šolanja, samostojni koncerti, pa tudi izpiti, matura, za učitelje redovalne konference, sestanki .... In misli usmerjene v poletne radosti, počitnice, mogoče potovanja ....

            Takšni so običajni junijski prizori v glasbenih šolah, ko se zaokroži še en ciklus šolskega leta. To, ki pravkar mineva, je bilo za primorske glasbene šole zelo bogato. Izjemni uspehi in najvišje nagradena na domačih in mednarodnih tekmovanjih so že kar stalnica, poleg njih pa beležimo še vrsto drugih, kvalitetnih in pomembnih dogodkov.

            Naj uvodoma navedem samo dva. V zgodovino se je zapisala prva generacija dijakov Umetniške gimnazije Koper, ki je uspešno maturirala, učitelji klavirja pa smo v Novi Gorici delovno in z rekordno udeležbo "proslavili" jubilej - že deseto primorsko tekmovanje mladih pianistov.

            Marsikateri dogodek, ki bi bil gotovo vreden zapisa v naši reviji, je mogoče ostal tudi prezrt, vendar je v obilici vsakovrstnih vsebin tudi objektivno nemogoče, da bi naša novinarska ekipa Sozvočij uspela zabeležiti vse, kar se je zgodilo. To naj velja kot poziv k sodelovanju vsem, ki so pripravljeni prispevati delček svojega časa pri soustvarjanju naše skupne revije.

 

 

Želim vam prijetne in osvežilne počitnice in - na svidenje v prihodnji, jubilejni številki Primorskih sozvočij!

 

Bojan Glavina