Drugi klavirski dan ZPGŠ in pridruženih članic 

 

Drugi klavirski dan ZPGŠ in pridruženih članic je bil letos 05.04.2003 v Cerknici. Sodelovali so učenci iz Glasbene Matice Gorica in Trst in iz glasbenih šol: Koper, Izola, Piran, Tolmin, Idrija, Ajdovščina, Nova Gorica, Postojna , Sežana, Ilirska Bistrica, Logatec, Vrhnika in Glasbena šola Frana Gerbiča Cerknica, ki je bila ustanovljena prav na ta dan pred petinštiridesetimi leti.  V štirih koncertih se je predstavilo 63 učencev.

 

            Prvi koncert smo poimenovali RUMENI, saj so se na najem predstavili najmlajši - sončki. Na drugem  KLAVIRSKA PESNIKA SE PREDSTAVLJATA so mladi pianisti izvajali dela F. Chopina in R. Schumanna. ZELENI KONCERT je bil tretji po vrsti. Četrtega, zadnjega smo poimenovali ORANŽNI; na njem so muzicirali najstarejši pianisti in kot je napovedala naša učiteljica Eva Favento, je simboliziral sončni zahod in s tem tudi konec našega druženja.

 

            Vsi nastopi so potekali v prijetnem vzdušju. Med odmori so učenci s svojimi učitelji lahko preizkusili klavir v dvorani. Mladi izvajalci so navdušili s svojim igranjem. Če primerjamo prvi in drugi klavirski dan, je bil slednji kvalitetnejši in v tem smislu pričakujemo, da bo tretji še boljši.

 

Tatjana Škerlj