Celovečerni koncert pianistke Melite Nanut in saksofonista Tomaža Nedoha

 

            ...odzvenijo zadnji akordi, priklon, med bučnim aplavzom nabito polne dvorane se mešajo vzkliki bravo, bravo... dvorana je na nogah, poslušalci hočejo še,še... Nastopajoča zaigrata še štiri dodatke, aplavz je vsakič enako bučen...Nepozabno!

            Govorim o glasbenem dogodku, ki se je zgodil v petek, 31.1. 2003 v dvorani glasbene šole Postojna in o katerem, tako sem trdno prepričana, se bo v Postojni in okolici  govorilo še nekaj časa.

            Učitelja na glasbeni šoli Postojna pianistka Melita Nanut in saksofonist Tomaž Nedoh sta na svojem prvem samostojnem koncertu z izredno uigranostjo predstavila zahteven glasbeni program z deli : T. Yoshimatsu- Fuzzy bird sonata, D. Milhaud  Scaramouche, P.Dukas  Alla gitana, E. Bozza  Aria,

P.Maurice  Tableaux de Prouence in T. Nedoh  Corgniale.

            V njuni interpretaciji se je odseval poglobljen in natančen pristop k vsakemu zaigranemu delu. Lahkotnost in prefinjenost zvoka, velika mera temperamenta ter tehnična dovršenost so značilnosti celotnega, uro in pol trajajočega koncerta. Dva mlada, vendar v interpretacijskem smislu zrela glasbenika, sta se zlila v eno in zvenela popolno.

            Tomaž Nedoh nas je presenetil tudi kot skladatelj  z delom Corgniale, v katerem je z novimi prijemi iz spremljajočega klavirja izvabil nenavadne zvoke in učinke s polaganjem papirja na klavirske strune dosegel zanimiv zvok, ki je pri poslušalcih vzbudil še dodatno zanimanje.

            Za Melito Nanut in Tomaža Nedoha je bil to prvi celovečerni koncert, njuna želja pa je, da bi program predstavila širšemu slovenskemu občinstvu.

Prepričana sem, da vsak, ki ju bo slišal, nad njuno izvedbo ne bo ostal ravnodušen.

Kolektiv glasbene šole Postojna jima  želi  še veliko tako uspešnih koncertov.

 

Brigita Tornič Milharčič