Koncert klavirskega tria SGBŠ iz Ljubljane

 

Prijetno popestritev glasbenega dogajanja na Obali je pripravila Glasbena šola Izola, ki je minulo sredo gostila klavirski trio sestavljen iz dijakov Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana.

          Pianist Rok Palčič, violinistka Živa Ciglenečki in violončelist Tilen Artač so posamezno dobitniki številnih nagrad na domačih in tudi mednarodnih tekmovanjih. Kot trio pod mentorskim vodstvom prof. Tomaža Lorenza delujejo od jeseni 2001, na letošnjem državnem tekmovanju pa so v svoji kategoriji prejeli absolutno 1. nagrado.

          Občinstvu so se tokrat predstavili z zahtevnim programom del W. A. Mozarta, S. Rahmaninova in L. van Beethovna, katerim so dodali še duhovito skladbo »Mozart je padel po stopnicah« mladega skladatelja Jureta Godlerja. Opazna tehnična spretnost in pripravljenost, predvsem pa zagnano mladostno muziciranje in uživanje v glasbi, ter usklajenost komorne igre  vse to je prispevalo k res dobremu koncertu. Še posebej je bila občutena izvedba elegičnega tria v g-molu Sergeja Rahmaninova, prav gotovo pa je k doživetemu muziciranju pripomogla tudi izjemna akustika prelepe dvorane v Besengijevi palači.

 

Bojan Glavina