Glasbena šola Logatec v letu 2002

 

Tudi letošnje leto, ki gre počasi h koncu, je bilo za učence in učitelje na logaški glasbeni soli, seveda pa tudi za publiko, pestro in zanimivo. Na šoli se je namreč neprestano dogajalo veliko zanimivih stvari, koncertov, prireditev in ostalih aktivnosti, ki jih na kratko povzemamo v tem prispevku.

            V januarju smo organizirali vsakoletni bozično-novoletni koncert simfoničnega orkestra naše šole, ki je bil, kot smo že navajeni, zelo kakovosten, zato je bila publika ponovno navdušena.

            9. marca je godalni orkester sodeloval na tradicionalnem logaškem Gregorjevem sejmu, v marcu in aprilu pa sta v našem Studiu 25 snemala MePZ Adoramus in Pihalni orkester Logatec. Jazzy Brothers, uspešna skupina, ki deluje pod našim okriljem in prepleta jazzovsko tradicijo s prvinami dixielanda, je konec aprila nastopila na letnem koncertu Pihalnega orkestra Logatec, maja sodelovala na dobrodelnem koncertu in poleti zelo uspešno nastopila v Logatcu, Izoli in Ljubljani.

            Sledil je naš verjetno največji projekt, drugi logaški pomladni festival Veris, ki je s svojimi koncerti in ostalimi dogodki zaznamoval dneve med 20. majem in 2. junijem, na njem pa se je zvrstilo mnogo odličnih glasbenikov; naj jih omenimo le nekaj: Nataša S/Šarčevič, Celjski godalni orkester, Ljubljanski kvartet saksofonov, Aljoša Jerič Trio in že omenjeni MePZ Adoramus, ki je na svojem Let's jazz koncertu predstavil svojo novo zgoščenko, naslovljeno Naj se te s pesmijo dotaknem.

 

            Med vsemi temi dogodki se je »zgodilo« seveda še mnogo internih nastopov in ostalih koncertov, ki pa jih vseh tukaj ne bomo omenjali, ker bi bil spisek zagotovo predolg. Po uspešnem zaključku šolskega leta smo odšli na zaslužene počitnice.

 

            V novem šolskem letu se lahko pohvalimo z novo zasedbo na šoli  z big-bandom, ki je nastal na pobudo ravnatelja Matjaža Albrehta in deluje pod zagnanim mentorstvom Jožeta Jerine. Začetki so obetavni, svoj krstni nastop pa bo big-band doživel na božičnem koncertu v začetku januarja 2003. Ko smo ravno pri jazzu, ne moremo mimo uspešnega in odmevnega jazzovskega seminarja, ki ga je naša glasbena šola že tretjič organizirala v sodelovanju z območno izpostavo JSKD. Mentor seminarja je bil eminentni jazzovski glasbenik, trobentar in pedagog dr. Kyle Gregory. Udeleženci so nam pripravili večerni jam-session in sklepni koncert big-banda, sestavljenega za to priložnost iz udeležencev seminarja.

            Tako, to je nekaj utrinkov iz bogate zakladnice dogajanja na logaški glasbeni šoli, pred nami pa so že novi projekti, ki se jih lotevamo z zagnanostjo in optimizmom. Čakajo nas božični in novoletni koncerti, pustni nastop, učiteljski koncert, tretji logaški pomladni festival Veris in se mnogo ostalih aktivnosti. Vsekakor upamo, da bomo pri uresničevanju zastavljenih ciljev vsaj enako - če ne bolj  uspešni, kot smo bili do sedaj.

 

 Tine Vučko in Matjaž Albreht