Drage bralke, spoštovani bralci,

 

            prispeli smo do samega konca še enega šolskega leta. Tudi to je bilo razgibano in napolnjeno z bogatimi in raznovrstnimi vsebinami. In tako, kot so pred nami (za marsikoga težko pričakovane) poletne počitnice, je tukaj tudi nova številka Sozvočij. V njej je za vsakega nekaj, največ prostora pa zavzemajo članki o pomembnejših glasbenih dogodkih na Primorskem (in tudi širše), ki so se zvrstili v zadnjih nekaj mesecih.

            V zgodovini Zveze primorskih glasbenih šol bo to šolsko leto zabeleženo kot še posebej pomembno, saj sta bila uresničena dva velika projekta: udeležba harmonikarskega orkestra ZPGŠ na mednarodnem tekmovanju v Pragi in ustanovitev simfoničnega orkestra ZPGŠ, ter njegova predstavitev na koncertih v Novi Gorici in Postojni. Tudi o tem lahko berete v Sozvočjih.

            Vaši odgovori na anketo objavljeni v prejšnji številki so bili več kot zanimivi. Poleg številnih pohval smo veseli tudi vaših predlogov in idej. Všeč vam je zasnova revije, pestrost in raznolikost vsebin, odprtost za dogajanja v širšem slovenskem prostoru, otroška ustvarjalnost in notne priloge. Manj vam je všeč dosedanja kvaliteta fotografij in predvsem pomanjkanje skrbi za slovenski jezik (naj vas potolažimo - že od prejšnje številke je večina člankov lektoriranih). Predlagate šaljivo rubriko, karikature, križanke in uganke, zatem rubriko “Primorski poustvarjalci”, zapise o glasbeni vzgoji v preteklosti posameznih krajev, v notnih prilogah pa nove skladbe slovenskih skladateljev za različne inštrumente.

            Že ob listanju teh Sozvočij lahko ugotovite, da smo večino vaših predlogov upoštevali, potrudili pa se bomo, da bodo naslednje številke še bolj privlačne. Hvala vsem, ki ste nam poslali izpolnjene ankete in ostalim, ki ste nam svoja mnenja sporočili ustno.

 

Želimo vam, da si v vročem poletju privoščite tudi kakšno glasbeno osvežitev, predvsem pa da si naberete novih moči za nove izzive v jeseni.

Obilo užitkov ob branju!

Bojan Glavina