OD USPEHA DO USPEHA

 

Šolsko leto se bliža h koncu in veliko glasbenih dogodkov se je zvrstilo v letošnjem šolskem letu na vrhniški glasbeni šoli.

Naši učenci se redno udeležujejo regionalnih in republiških tekmovanj. Tako so tudi letos sodelovali na tekmovanju mladih glasbenikov iz solopetja, solfeggia, harmonike, trobente, tube, pozavne in kitarskega dueta.

Na regijskem tekmovanju smo prejeli srebrno priznanje za kitarski duet  (Nika in Miha Čebešnik, učenca pedagoginje Vesne Soban) in za solopetje (Rebeka Hren, učenka profesorice Nadice Grozdanove-Panič).

Na republiškem tekmovanju pa je prejel zlato plaketo (100 točk) učenec solopetja Tadej Šiberl, učenec profesorice Nadice Grozdanove-Pamič, srebrno plaketo pa pozavnist Vid Zadnik, učenec profesorja Marjana Stropnika, in harmonikarja Blaž Kovač in Urban Mesec, učenca profesorja Vilija Ošlaja.

Jernej Geroni, trobentač, učenec pedagoga Jožeta Jerine, Žiga Tomše, tubist, učenec profesorja Marjana Stropnika, in solfeggistka Urša Pavlovčič, učenka pedagoginje Patricije Kumar, pa so prejeli priznanja.

Poleg udeležbe na tekmovanju je šola imela vrsto koncertov. Naj omenim le nekatere: letni koncert Big Banda pod vodstvom Tomaža Grintala z gostjo Ditko Haberl, recitatorsko- glasbeni večer ob dnevu žena in koncert ob podelitvi priznanj NAJ-športnikom občine Vrhnika. V maju bomo izvedli dve miniturneji: v Švico potujejo člani Mladinske pihalne godbe pod vodstvom dirigenta Marjana Stropnika, na srečanje v Beograd pa naši najboljši učenci v spremstvu svojih učiteljev.

Življenje na Glasbeni šoli Vrhnika je pestro in vedno se dogaja kaj novega. Sodelujemo tudi z bližnjimi šolami, kot je npr. Glasbena šola Logatec, kjer smo imeli koncert v drugi polovici maja.

Vse te dejavnosti zahtevajo veliko dodatnega napora vseh učiteljev na glasbeni šoli, a z dobro voljo in sodelovanjem tudi uspehi ne izostanejo.

 

Vesna Soban