KONCERT UČITELJEV GLASBENE ŠOLE IDRIJA

 

V sredo, 27.marca,je bila dvorana Glasbene šole Idrija  premajhna, da bi sprejela vse, ki so želeli prisluhniti KONCERTU UČITELJEV GLASBENE ŠOLE IDRIJA. Pa vseeno je z dodatnimi sedeži sprejela vse, ki  prišli iz različnih krajev obeh občin -  Idrije in Cerkno in so želeli slišati izvajanje učiteljev glasbene šole . Med njimi je bilo veliko število učencev glasbene šole in njihovih staršev.

            Koncert je bil posebno doživetje. Učitelji, ki so jih učenci, starši in vsi ljubitelji glasbe navajeni v vlogi pedagogov, kateri otroke učijo in pripravljajo na nastope, so tokrat prevzeli vlogo nastopajočih in nastopili v solo točkah in komorni igri. Nastopilo je trinajst učiteljev. Skladbe so izvajali na harmoniko, citre, kljunasto flavto, klarinet, saksofon, flavto, tolkala, violino , klavir in s petjem. Nastopajoči so bili zastopniki obeh šol: matične šole v Idriji in podružnice v Cerknem.

            Izvajali so dela različnih stilov, značajev in iz različnih obdobij. Izvajali so jih na visoki kakovostni ravni, saj  so se vsi na koncert resno in dolgo pripravljali.

            Koncert učiteljev Glasbene šole Idrija je bil poseben dogodek za  šolo samo in za vse mesto. Koncert z naslovom Koncert učiteljev glasbene šole Idrija je bil prvi v njenem 56 -letnem delovanju, zato zasluži posebno pozornost, priznanje in zahvalo vsem, ki so ga pripravili.

 

Stanka Močnik