KONCERT UČENCEV KLAVIRJA GLASBENE ŠOLE IDRIJA

 

Sobotni večer 6.aprila v dvorani glasbene šole v Idriji je bil ponovno zaznamovan z lepim glasbenim dogodkom, ki je navdušil poslušalce. Učiteljice klavirja so s svojimi učenci pripravile klavirski večer, na katerem so sodelovali učenci klavirja različnih starosti: od najmlajših pa do najstarejših. Zaigrali so v solo in štiriročni igri.

Klavirski oddelek Glasbene šole Idrija je številčno največji. V njem je veliko zelo dobrih učencev, kar potrjujejo njihove  uvrstitve na tekmovanjih različnih razsežnosti in nastopanje na pomembnejših nastopih šole in izven nje.

Prav zaradi tega so mladi pianisti pripravili samostojni nastop, klavirski koncert, na katerem so se lahko domačemu občinstvu predstavili v večjem številu.

Posebnost tokratnega koncerta pa je bil pevski zbor vseh mladih pianistov, ki so za uvod v koncert zapeli pozdravno pesem, znano melodijo iz filma Moja pesem - moje sanje.

 

Tudi igranje klavirja so sanje marsikaterega otroka ali njegovih staršev. Vsem nastopajočim na KONCERTU UČENCEV KLAVIRJA GLASBENE ŠOLE IDRIJA pa so se te sanje uresničile.

 

Stanka Močnik