OSREDNJA SLOVESNOST GŠ ILIRSKA BISTRICA OB ZLATEM JUBILEJU (1951 – 2001)

 

            Velika dvorana Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici je bila v nedeljo, 22. aprila premajhna, da bi sprejela številne goste in ljubitelje glasbe, ki so prišli od blizu in daleč na slavnostni koncert ob 50. obletnici Glasbene šole Ilirska Bistrica.

            Navzoče je pozdravil gospod ravnatelj prof. Laszlo Balazs, se mu je pridružil s svojim govorom gospod župan, nato predsednik Zveze kulturnih društev Ilirska Bistrica, ki je glasbeni šoli izročil posebno priznanje. Sledil je govor predsednika sveta glasbene šole in predstavnice staršev v svetu šole. Izbrane in prisrčne besede govornikov so obogatile svečanost koncerta, ki je sledil. in ki so ga skrbno izvedli učenci glasbene šole.

            Upokojeni in sedanji učitelji so ob tej priložnosti prejeli priznanja, prav tako ostalo osebje glasbene šole in vsestranski sodelavec šole Bojan Glavina, profesor in skladatelj. Ta večer so Glasbeno šolo Ilirska Bistrica posebno počastili številni ravnatelji glasbenih šol širom Slovenije, ki so z darili, pohvalnimi besedami in iskrenimi željami čestitali gospodu ravnatelju in kolektivu. Med uglednimi gosti iz občine in izven je bil tudi gospod Franci Okorn, magister, svetovalec za glasbene šole pri ministrstvu za šolstvo in šport Republike Slovenije.Prijetno druženje, pogostitev in obujanje spominov se je nadaljevalo še dolgo v noč.

Da bi koncerte ob zlatem jubileju šole primerno zaokrožili je glasbena šola po osrednji slovesnosti izdala še brošuro, ki bo verjetno za marsikoga nudila zanimiv vpogled v dejavnost te ustanove.

 

Marija Slosar Lenarčič