DEVETDESETLETNICA GLASBENE ŠOLE KRANJ

Novembra 1999 je kranjska glasbena šola praznovala devetdesetletnico svojega obstoja. Kot običajno je bilo praznovanje delovno. Učitelji in učenci so se v besedi in sliki predstavili v zborniku, z glasbo pa na koncertu 27. 11. v Prešernovem gledališču. Spored je bil obsežen, a pester  poleg godalnega in pihalnega orkestra so nastopile komorne skupine in učenci pisanega spektra inštrumentov.

 

Zbornik pričenja uvodnik ravnatelja Petra Škrjanca, nadaljuje pozdravni nagovor župana Mohorja Bogataja, zgodovinski pregled dela šole Liliane Kunst-Dolganove, prispevek Jasmine Pogačnik o njenih štiridesetih letih delovanja na šoli, sledi pa seznam učiteljev, ki so nekdaj in ki danes poučujejo na šoli, in učencev, ki so se udeležili tekmovanj ter tistih, ki so nadaljevali študij na srednji in visoki stopnji. Ob koncu zbornika so predstavljeni delavci šole na barvnih fotografijah.

 

Praznovanju obletnice pa nista bila posvečena le zbornik in slavnostni koncert, pač pa bodo imele praznični pečat tudi vse druge aktivnosti v tem šolskem letu.

 

 

Jasmina Pogačnik