GLASBENE NOVICE IZ ILIRSKE BISTRICE

Aktualna novica v Glasbeni šoli Ilirska Bistrica je skorajšnja selitev v boljše prostore bivše vojašnice. Glasbena šola, ki se je v svoji zgodovini že selila iz Levstikove v Jurčičevo ulico in kasneje s širitvijo oddelkov še v Župančičevo ulico, bo končno dobila ustrezen prostor ob novoustanovljeni ilirskobistriški gimnaziji. Pričakujemo, da bo v šolskem letu 2004/05 pouk že zaživel v »novem« objektu, obenem pa si želimo, da bo skrbno urejena častitljivo stara šola v Jurčičevi ulici, ki je dosedaj gostila našo dejavnost imela še naprej


V začetku šolskega leta 2004/05 bodo GŠ Ilirska Bistrica obiskali glasbeni prijatelji iz madžarskega Kecskemeta. Mogoče bodo takrat že muzicirali v komorni dvorani nove glasbene šole. Želimo si, da bi bilo naše gostoljubje tudi tako prisrčno, kot je bilo njihovo pri našem lanskoletnem obisku na Madžarskem.

V začetku letošnje jeseni se Ilirski Bistrici obeta pomemben literarno glasbeni projekt. Profesor Bojan Glavina, bivši učenec in učitelj GŠ Ilirska Bistrica, je ob 100. obletnici rojstva priznane domače pesnice Makse Samsa uglasbil nekatere njene pesmi. Pri krstni izvedbi skladb bodo sodelovali domači zbori: Mešani zbor Zvon, Moški zbor Dragotin Kette, Dekliški komorni zbor Vox Ilirica in solopevki, bivši učenki GŠ Il. Bistrica.
 

Marija S. Lenarčič