PRIHODNJI DOGODKI

Poletna šola saksofona SAXGO21
    Ogledov:588     A+ | a-

Datum prireditve: 27.06.2021 - 01.07.2021

Čas prireditve: 10:00

Lokacija: Nova Gorica: Glasbena šola Nova Gorica (Cankarjeva 8) in Atrij Mestne občine Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 1) google maps marker

×

Cena: 90€/ 81 €/ 30 €


V sklopu letošnjega 24. Mednarodnega srečanja saksofonistov v Sloveniji – SAXGO21 razpisujemo Poletno šolo saksofona, ki ponuja delavnici klasičnega in jazz saksofona ter mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom.

Delavnici bosta potekali v prostorih Glasbene šole Nova Gorica med ponedeljkom, 27. junija in četrtkom, 1. julija 2021. Prenos spletnega mojstrskega tečaja kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom pa bo potekal v živo, v četrtek, 1. julija 2021, v atriju Mestne občine Nova Gorica. Mojstrski tečaj bo potekal v angleškem jeziku z možnostjo predhodno oddanih vprašanj za mentorja. Dogodek bo koordiniral Boštjan Simon. Kotizacija za štiridnevni delavnici je 90 € oz. 81 €, za mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije pa 30 €. Udeleženci delavnice in mojstrskega tečaja bodo ob zaključku prejeli potrdilo o udeležbi. Delavnici sta primerni za udeležence od 4. razreda nižje glasbene šole dalje.

Posebej bi želeli izpostaviti način prijave, ki poteka preko spletnega obrazca za posamično delavnico ali mojstrski tečaj in po principu 'kdor prvi pride, prvi melje'. Mesta na delavnici za klasični saksofon pod mentorstvom treh velikanov, kot so Matjaž Drevenšek, Miha Rogina in Jan Gričar, omejena. Delavnico bosta s klavirsko spremljavo obogatili tudi dve uveljavljeni pinistki, Sae Lee in Neža Koželj. Vrstni red prijave bo zato tudi določal razpoložljiva mesta, ki jih je letos le 18. Prijave so odprte do 7. junija 2021.

Poletna šola saksofona_SAXGO15_skupinska mojstrski tečaji_udeleženci in ...
Poletna šola saksofona SAXGO1 - skupinska mojstrski tečaji

Takisto priporočamo tudi za delavnico jazz saksofona, ki bo zaradi mentorstva Boštjana Simona, Goričana in umetniškega vodje srečanja, ter eklektičnega in vsestranskega saksofonista iz Furlanije- Julijske krajine, Danieleja D'Agare, požela veliko zanimanje, predvsem pri sosedih Italijanih in Avstrijcih. Prijave so odprte do 7. junija 2021.

Kot že samo ime pove, bo spletni mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom v spletni obliki, t.j. s prenosom, ki bo v živo potekal v atriju Mestne občine Nova Gorica ter prek spleta z dodeljeno kodo. Zaradi časovne omejenosti bomo predhodno zbirali vprašanja za mentorja Steva Lehmana. Vprašanja vezana na tematiko tečaja, ki bo potekal v angleškem jeziku, bo uredil in posredoval Boštjan Simon, koordinator srečanja. Po NIJZ ukrepih razpoloženi sedeži v atriju MONG bodo v prvi vrsti namenjeni zainteresiranim udeležencem Poletne šole saksofona, zato bo število morebitnih prostih sedežev znano ob izteku roka prijave na mojstrski tečaj, ki ga bo moč spremljati tudi prek spleta s plačilom kotizacije in z dodelitvijo dostopnega gesla. Prijave so odprte do 21. junija 2021, vprašanja lahko do tedaj posredujete na e-naslov pr@kulturnidom-ng.si.

Vabljeni k ogledu podrobnosti o mentorjih delavnic, programu in poteku dela, možnostih bivanja in načinu plačila kotizacije na spletni strani kulturnega doma Nova Gorica www.kulturnidom-ng.si. V kolikor bi imeli kakšna vprašanja nas lahko tudi pokličete na 05/ 33 540 13. Veseli vas bomo!

NOVI ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Preglejte vse članke ...