PRIHODNJI DOGODKI

PRIMORSKI GLASBENI TALENTI
    Ogledov:23     A+ | a-

Datum prireditve: 14.05.2020

Čas prireditve: 20:00 - 22:00

Lokacija: Radio Koper google maps marker

×

Tokrat se rubrika Primorski glasbeni talenti vrača v preteklost, ko smo na Radiu Koper snemali nagrajence državnega tekmovanja Temsig. Med njimi je bila tudi mlada oboistka Manca Dekleva iz Razdrtega, ki je kot učenka Glasbene šole Postojna na lanskem Temsigu prejela zlato plaketo in prvo nagrado. V našem studiu Hendrix je tedaj posnela svoj tekmovalni spored in povedala nekaj več o sebi.

Prejšnji teden pa smo k pogovoru, sicer preko spleta, povabili tudi primorskega pianista Roka Palčiča, ki je tik pred karanteno doktoriral na Univerzi Maryland v Združenih državah Amerike.

O pripravah na Mednarodni simpozij, ki ga slovenski muzikologi pripravljajo v Tartinijevem letu, nam bo nekaj zanimivosti povedal član organizacijskega odbora, dr. Nejc Sukljan, o koncertnih ciklih Kulturnega doma Nova Gorica, ki bi se morali začeti v teh pomladnih dneh, pa direktorica Pavla Jarc.

V sklepnem delu oddaje Glasbeni abonma boste lahko prisluhnili Mešanemu zboru Postojna, ki je pod vodstvom Matjaža Ščeka decembra lani krstil novo delo Bojana Glavine z uglasbeno poezijo dolgoletne postojnske pevke, prevajalke in pesnice Andreje Blažič Klemenc.
 

NOVI ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Preglejte vse članke ...