PRIHODNJI DOGODKI

Predstavitev dveh zbirk not za harmoniko: Kapitan Lev in nevihtna harmonika in PTICE
    Ogledov:61     A+ | a-

Datum prireditve: 24.01.2020

Čas prireditve: 10:00

Lokacija: 19. Seminar za učitelje harmonike-Rimske terme, 3272 Rimske Toplice google maps marker

×

Noviteti v knjigarnah:
#* Kapitan Lev in nevihtna harmonika
pustolovska zgodba, 26 lahkotnih skladb za harmoniko in 26 nemirnih risb
Knjiga Kapitan Lev in nevihtna harmonika je nevsakdanji mozaik muzike, besede in risb. Njena vsebina in oblika je v celoti noviteta kako na našem tako tudi na tujih trgih. Je kot triperesna deteljica v kateri se nenehno prepletajo napeta pustolovska zgodba, barvite ilustracije in skladbe za harmoniko za otroke od 8 do 88 let. V zgodbi kapitan Lev, pravi morski volk, vsak večer pripoveduje pustolovske zgodbe in igra harmoniko svoji posadki na ladji Čarobni gumb. Druščina doživi napad predrznih piratk pod vodstvom neustrašne Strašne Erin, grozno nevihto, pomoč morskih deklic, pomembne zaplete in zanimive rasplete. Na koncu zgodbe je zanimivo vabilo za ustvarjalno sodelovanje s kapitanom Levom in piratsko kapitanko Strašno Erin.
Vsak del pustolovske zgodbe ima svojo lastno skladbo in ponazarjajočo se risbo: 26 jih je vseh skupaj, od tega 24 skladbic za harmoniko solo in 2 skladbi za komorno igro (za violino in harmoniko ter za komorno skupino). Skladbe so različne težavnoste stopnje, napisane so za gumbno (kromatično) ali klavirsko harmoniko z melodičnimi basi in niso v sosledju od lahkih k težjim. Zgodbo in skladbe je napisala Izolanka Mirjana Gvozdenac, učiteljica harmonike na Glasbeni šoli Koper, ilustrirala jo je Tržačanka Silvia Leghissa, v italijanščino pa jo je prevedel Ravel Kodrič. Knjiga je dvojezična, bere se v slovenščini in italijanščini, z njo se riše, igra, razmišlja in piše.

#*PTICE-11 lebdeče-plesnih skladb za harmoniko so skladbe za klavirsko ali kromatično harmoniko z melodičnimi in standard basi. Avtorica skladb je Mirjana Gvozdenac, profesorica harmonike iz Izole, ki poučuje na Glasbeni šoli Koper. Vsaka ptica je na kratko opisana in predstavljena z lično fotografijo avtorice Vinke Kastelic iz Kopra.
Zbirka bo zanimiva učencem in učiteljem harmonike prav vseh glasbenih šol pri nas in v tujini, saj so skladbe spevne, primerne dolžine in z dovolj izzivi za mlade glasbenike. Obe zbirki se prodajata v knjigarnah in na spletni strani www.galarna.si.

NOVI ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Preglejte vse članke ...