PRIZNANJA FRANA GERBIČA

 

nazaj na prejemnike

2019
priznanje Maja CILENŠEK - priznanje
Glasbena šola Koper


MAJA CILENŠEK je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani in sicer na oddelku za glasbeno pedagogiko. Že v času študija jo je prevzelo področje zborovske glasbe, zato se je ves čas dodatno izobraževala na zborovskih seminarjih pri priznanih zborovskih dirigentih.
Bila je asistentka Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem in zborovodkinja Mešanega pevskega zbora Obala Koper, s katerim je na mednarodnem tekmovanju v Riminiju prejela zlato plaketo in priznanje za najboljšega dirigenta tekmovanja. Kot predavateljica, strokovna svetovalka in članica žirij je sodelovala z različnimi glasbenimi institucijami in društvi doma in v tujini.

Maja Cilenšek

Na njeno pobudo je bil leta 2000 ustanovljen Mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper, leta 2010 pa še Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper.
Tako kot z odraslimi zbori, se je njena odličnost kmalu pokazala tudi pri delu z otroškim in mladinskim pevskim zborom, saj je na različnih tekmovanjih doma in v tujini do sedaj osvojila kar 17 prvih in 4 druga mesta. Ob tem pa številne posebne nagrade in priznanja, ki samo kažejo na to, da je Maja Cilenšek nesporno veliko ime slovenskega zborovskega petja.
Zbori, ki jih vodi, so bili do sedaj povabljeni na 16 pevskih festivalov doma in v tujini. Z njimi pa je sodelovala tudi na 20-ih koncertih najboljših pevskih zborov.
Leta 2013 je pri ZKP RTV Ljubljana izšla zgoščenka Pesmi na dlani, na kateri so zbrane najboljše izvedbe mladinskega in dekliškega zbora v obdobju 2002 – 2012.

Za vse njene uspehe ji je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS leta 2014 podelilo nagrado za izjemne dosežke na področju glasbenega šolstva.

Maja Cilenšek je odlična pedagoginja in izjemna zborovodkinja. S svojim delom in z uspehi je zato bogato prispevala k razvoju slovenskega glasbenega šolstva in otroškega ter mladinskega zborovskega petja.


Vsi prejemiki priznanj in nagrad v letu 2019

2019 2019Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.


Ludwig van Beethoven