Nazaj na članke
Tekmovanje mladih pianistov Primorske 14.in 15.5. 2021, GŠ Ajdovščina.
Članek je objavila-a: King
16.05.2021
Tekmovanje mladih pianistov Primorske 14.in 15.5. 2021, GŠ Ajdovščina.
 
Dva dneva tekmovalnih nastopov Primorskega klavirskega tekmovanja sta za nami.
Izredno veseli smo dejstva, da smo ga izpeljali v živo in nadaljevali s  tradicijo tudi v tem novem času restrikcij kulturnih in izobraževalnih dogodkov.
Čestitke vsem mentorjem  Primorskih glasbenih šol za sodelovanje in zlasti čestitke prav vsem mladim glasbenikom, ki se niso ustrašili  "živega odra" ter po dolgem času ne-nastopanja in online lekcij, na  njem suvereno predstavili skladbe, nam podali glasbo, ki je očitno bila del njihovega vsakdana, njihovo okno v svet, njihova povezava s tradicijo, lepoto, estetiko...
V žiriji smo podprli ta trud in podelili 7 posebnih nagrad in veliko lepih priznanj, ki se vsako zase svetijo s posebno barvo v tem posebnem letu. Naj motivacija za nadaljno (neomejeno) druženje z velikimi mojstri preteklih stoletij in priznanja še naprej odpirajo okna v svetove, ki jih nič ne more in ne sme zapreti.
Zvezi Primorskih glasbenih šol kot organizatorju se zahvaljujemo za to priložnost, gostiteljici Glasbeni šoli V. Vodopivca v Ajdovšini pa za prijetno vzdušje, gostoljubnost in celoten skrbno izpeljan potek tega dogodka, ki nas je z zvoki klavirja in otroško ustvarjalnostjo vsaj delno popeljal v bolj "normalne", lepše čase.
Dragi mladi pianisti, bilo je zadovoljstvo prisluhniti vam!
 
Ocenjevalna komisija
 
Tamara Ražem Locatelli, predsednica komisije
Aleksandra Češnjevar Glavina
Armin Ćoralić
Denys Masliuk
Miha Štokelj
....